søndag, maj 10, 2015

Frisker apteringen op med olie

Det var meningen at alt aptering skulle have været slebet i bund og lakeret op denne vinter, men tiden slap op og foråret kom snigende, så nåede det ikke.

Så hvad gør man så. Har vendt og drejet problemet og er nået frem til at apteringen formentlig er lakeret med minerallak eller en to komponent lak af en slags, så jeg har lavet et forsøg - har givet apteringen olie uden på lakken med en grov skuresvamp.

ved at bruge skuresvamp og de værste steder også korn 150 vandslibepapir med olie er det lykkedes at få en rigtig fin finish og glød frem ved blot at bruge sammenlagt mindre end to timer på det fordelt over to dage.

Hvis man skal forsøge sig med dette trick - som jeg endnu ikke kender de langsigtede konsekvenser af - så skal man være omhyggelig med at vælge olie.

Jeg har valgt en tørrende olie fra Epifanes til brug for teak, tror jeg får bedste resultat med den.
Efter blot en enkelt dag er den tørret op og får en fast tør overflade, kan ikke lide de olier hvor overfladen hele sæsonen er fedtet, sviner for meget på tøj og grej i kahytten.

Glæder mig til at se holdbarheden gennem sæsonen, har givet to lag til en start.Havde grim gul afskallet lak ved ko-øjerne, her er resultatet efter brug af skuresvamp med olie

Epifanes teak oil sealer: http://www.epifanes.com/teak oil sealer

Især kantlisterne der var begyndt at skalle lakken af efter mange års brug, er blev ret gode - her er igen blot brugt den ru side af skuresvampe fra Netto .....

2 kommentarer:

  1. Hvad er de langsigtede erfaringer blevet med olien i stedet for lak?

    SvarSlet
  2. Det er gået rigtig godt.
    Jeg er godt tilfreds og kan holde en frisk kulør på træværket i kahytten. Men har samtidig også eksperimenteret med at lakere dele af apteringen, det går også godt så er i tvivl nu hvilke jeg skal vælge.

    SvarSlet