mandag, maj 28, 2018

Renovering af koøjer

Har bikset med renovering af koøjerne hele vinteren. Det ene koøje var blevet utæt i sidste sæson. Noget tydede på at det blot var alder og almindelig slitage. så jeg skilte det agterste koøje i styrbord side ad. Det er nemt nok at skille disse koøjer ad, se tidligere nyhedsopslag 

Men det er vildt dyrt at købe originale nye pakninger og tætningsbånd. Firmaet kræver man køber for minimum 3.000 kr.!

Har i stedet eksperimenteret og fundet frem til at selve ruden og alu-rammen kan fuges om med TEC-7. Derefter er tiden gået med at finde en almindelig standard termorude tætningsliste der er vejr  bestandig - tror det er lykkedes.

Se billederne her for fremgangsmetode, da jeg endelig kom i gang tog det blot 35 minutter at sætte nye tætningslister på og montere koøjet i kahytssiden. Det hele er monteret uden brug af fugemasse, da de to tætningsbånd burde holde det hele tæt ligesom de originale.

Alt i alt har operationen blot kostet 150 kroner! og lidt tid.
Nu må sæsonen vise om koøjet holder tæt og virker som det skal.Der er fuget mellem det hærdede glas og alu-profilet med TEC-7.
Efter at alt gammel gummifuge er skåret ud med en lenoliumskniv.

Det er ganske nemt at få det selvklæbende termorude-fugebånd til at lægge sig jævnt og lige på alu.profilerne. Rundingerne klares find med lidt fingersnilde. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar