lørdag, januar 01, 2011

Nytår med en ordenlig flynder på!

Har efterhånden ændret så radikalt på båden, at jeg ikke ved hvordan den kommer til at sejle.
Mener selvfølgelig jeg har taget højde for alt og regnet som en gal, men med en 2 meter dyb svingkøl, dobbelt ror og et storsejl der er 1/2 gang større end det originale, en gennaker på ca. 90  kvm, et bovspryd og røstjernene flyttet en halv meter, er det umuligt at forudsige hvordan båden reelt vil opføre sig.

Alle beregninger og ideer er født på en blok papir og ikke i et designprogram der beregner tingene præcist.

Derfor har jeg besluttet at båden skal prøvesejles med et brugt storsejl i stedet for at starte sæsonen med at få leveret sejl fra Quantum Sails. Jan fra Quantum har gjort et super arbejde, men jeg bliver nøst til først at sejle en tur og se hvordan båden opføre sig, både for at få mere viden om hvordan sejlene skal designes og syes, men også for at konstatere om skuden overhoved kan sejle efter alle de modifikationer!

Her nedenfor er et par fotos af det nye franske storsejl, hvor flynderen i toppen er 1,5 meter!
-Det er det vildeste storsejl jeg nogensinde har hft, det stammer fra en Mini Transat 6.5 og holder P og E mål som et originals 717 storsejl, eneste forskel er en top-flynder på 1,5 meter.

Det bliver helt vildt at sejle med !!!!!!!

Her storsejlets top med to almindelige flasker champagne for at give lidt størrelsesforhold.(Se flere fotos i fotoarkivet, linket finder du ude til højre)

2 kommentarer:

 1. Dette blir morsomt å følge med videre på!

  SvarSlet
 2. Hei

  Jeg er eier av en elvstrøm 717, og synes ombyggingen du gjør er veldig spennende. Gir noen tanker og ideer rundt ombygging av min egen båt.

  Er det mulig å komme på besøk å se litt hvordan du gjør ting og tang?

  Hilsen Runar

  SvarSlet