mandag, juni 05, 2023

Opmåling til centerløft

 

Vil gerne have centerløft i båden da vi fik en landevejstrailer med i købet. 

Der er flere gode ting ved centerløft i så lille en sejlbåd (24 fod). for det første kan man løfte den op og vaske den i bunden i løbet af sæsonen. Man slipper for at være afhængig af vognmand forår og efterår. og båden kan nemmere trailes rundt om sætte i vandet forskellige steder når det e Centerløft - da man derved selv må betjene kraner for søssætning, hvorimod åg og stopper - den traditionelle måde at løfte på, kræver krancertifikat og derved prof. kranfører. 

Det store spørgsmål ved centerløft er altid -  HVOR SKAL MAN SKÆRE HULLET !!! i ruftaget og hvilken kølbolt skal der løftet i?

Der er en meget lavpraktisk og 100% nøjagtig måde at finde ud af det på. Man sætter båden på en rund stang og flytter stange lidt frem og tilbage under kælen indtil båden balancerer og med blot en hånd kan tippes op og ned langskibs.

Så det gjorde vi....


Med skarpe øjne kan man skimte det stykke rundjern vi lagde under kølen.


Fordi båden ikke er større end den er - så kunne vi forsigtigt løfte den i tre stykker dynema, der var fastgjort til røstjern og ude agter. 
KAN IKKE ANBEFALE DETTE TIL STØRRE BÅDE!
Når først langskibs centrering er fundet er det let at slå et kryds på kølen og fører markeringen op til Ruftaget og ind i kahytten - det viste sig at være bagerste kølbolt i kølsvinet i vores til fælde på denne Larsen 232. 



Her et klassisk professionelt løft med stropper. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar