onsdag, juli 03, 2024

Nyt rulleforstag - Bartels

 Det bliver SÅ FEDT!.

Det nye rullesystem fra Bartels er endeligt kommet hjem. Thomas fra Stotz Riggerservice kom på haven i går og vi fik sat det nye Bartels rullesystem på båden.


Nu kan forstaget drejes rundt med blot to fingre ingen belastning og tovet der drejer rullen er blot et endeløst splejset tov, så betjeningen er virkelig let. 

Samtidig har vi fået taget godt 7 kilo yderligere væk fra bådens stævn, så vi burde være lidt hurtigere på kryds i krap-sø. Sammen med de øvrige trim-justeringer vi går og pusler med burde det give os de 200 meter vi mangler på kapsejladsbanen. 
Først blev spilerfald og fokkefald monteret som midlertidige forstag - hvorefter det var muligt at lade masten stå imens det gamle rullesystem, Furlex 104S og headfoil samt forstaget blev afmonteret.Lod den gamle faldafviser i toppen sidde da den virker godt sammen med Bartels.Thomas pressede terminaler og lavede nyt forstag på stedet i hans værkstedsvogn. 
Lækkert riggerudstyr han har i sit rullende værksted. 


Her den gamle og nye rulle til sammenligning. Foruden meget mindre rulle blev alt head-foil også fjernet så der blot anvendes den rene 5mm wire. Alt laves på mål på stedet. 

Når det hele laves med masten på, så kræver det en person i masten til at afmontere og genmontere forstaget på masten. 
Super flot resultat!
Og det kører perfekt!Og det ser smukt ud - giver båden et helt andet udtryk og for første gang har vi fået lettet stævnen så eget at stævn-knækket kommer fri af vandet så nu ser båden endnu lettere ud når den ligger med det nye setup. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar