søndag, november 17, 2019

Udskifte inderbeklædningen i Kahytten

Har længe syntes kahyttens inderbeklædning i skumplast var blevet træt og kedelig at se på.
Men har afholdt mig fra at skifte den, da alle jeg har talt med siger det er et KÆMPE arbejde...

Brugte lang tid på at udtænke en plan.
Og det viser sig at være super nemt at skifte! 
Så bare kom i gang. Jeg brugte en Fine Cutter med et knivblad. Samme blad som man vistnok bruger til at skære gulvtæpper og andre bløde materialer med. 
det tog cirka 30-40 minutters koncentreret arbejde at skære en sektion ud, dvs. hele bagbord side i kahytten ca. 30 minutter samt hele fortrekanten i bagbord side yderligere 40 minutter. 

Til både styrbord og bagbord side gik der i alt 3 knive til skærearbejdet. 
fordelen ved knivene er at de er så fleksible at de bøjer med skrogfaconen og derfor ikke skærer i skroget!!! men kun snitter det gamle skumplast af. 

Efterfølgende var det ikke nødvendigt at slibe. 
I stedet for trak jeg med en fintandet tandspartel blot Tec-7 i hvid ud over hele overfladen. Fordelen ved at bruge Tec-7 er at det klister så tilpas meget at man blot efterfølgende hænger det nye plast-skum tapet direkte op og ruller eventuelle luftbobler ud med en gummirulle - let og lige til - ingen efterarbejde og ingen fastholdelse mens lim tørrer op og man kan i cirka 30 minutter trække lidt rundt med det nye skumplast -tapet så det sidder perfekt. 

Min vurdering er at det er mange gange nemmere end at arbejde med kontaktlim. Der ikke lader sig justere efter montage om som generelt er svært at håndterer til det proff. resultat. 

Den gamle inderbeklædning var blevet vel godt træt... 

Med Fine Cutter tog det ingen tid at fjerne det gamle.Lavede pap-skabeloner af alle stykker inden jeg skar og klippede i det nye skumplast-beklædning, da det er vildt dyrt og man derfor ikke ønsker at skære forkert..

Endte med at fravælge gulvtæpper til terasser og andre alternative materialer, da jeg ikke ønsker at båden bliver tungere da vi også bruger den til kapsejlads og derfor altid kæmper for at holde vægten nede. 

Valgte den bedst mest fleksible, brandhæmmende og bakterie og mug hæmmet skumbeklædning der kan købes for penge, det var dyrt...….

Streger, streger, klippe og skære. Skumtapetet er nemt at arbejde med og kan både klippes og skæres med hobby kniv. Der gik én tube 310 ml. Tec-7 til hver montage. 
Først trykkede jeg blot store klatter ud, jævnt fordelt overalt. 
Derefter blev det trukket ud med tandspartel med fint tandsæt. 


Her er Tec-7 trukket ud med tandspartel og skumtapetet er klar til at blive lagt op. 


Tec-7 klistre så meget at man ikke behøver at holde tapetet på plads efter montage. Det blev hængende og der var cirka 30 minutters tid hvor man med en hård håndflade kunne trække tapetet lidt rundt og få de sidste millimeter passet til. 


Og værsgo!
Ny inderbeklædning…..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar